Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

BPA Free

 

Download hier onze catalogus met alle BPA Free producten


Is bisfenol A in producten van polycarbonaat veilig?

Maak een keuze waarbij u zich gerust voelt.

Bisfenol A ligt onder vuur

U wilt feilloze producten aan de man brengen. En bent dus extra alert voor de risico's van bisfenol A (BPA). Zeker nu Frankrijk BPA verbiedt*, en er in andere EU-lidstaten als Zweden en Denemarken een fel debat over woedt. BPA is een chemische verbinding die u terugvindt in kunststoffen zoals polycarbonaat. Nu zijn heel wat producten voor professioneel gebruik gemaakt van polycarbonaat: bekers, borden, bestek, ... Men vreest daarbij dat de BPA die zo in onze voeding zou kunnen terechtkomen, schadelijk is. Als expert en producent neemt Roltex die bekommernis erg serieus: het begeleidt zijn klanten naar een bewuste keuze, waarbij ze zich gerust voelen.


Roltex laat de keuze aan de klant

Dat u zich zorgen maakt over BPA, getuigt van uw beroepsernst. Daarom laat Roltex u en uw klanten alle vrijheid om zelf te beslissen met:


PC-safe-producten - gemaakt uit polycarbonaat dat:
- vlot onder de Europese BPA-norm duikt
- helemaal veilig is voor de volksgezondheid


BPA-free-producten - gemaakt uit copolyester, een gemodificeerde vorm van polyester die:

- geen BPA of andere schadelijke stoffen bevat

- niet het minste risico vormt voor de volksgezondheid

 

Welk materiaal u ook kiest - hiervan bent u altijd zeker:
- ontwikkeld tijdens nauwkeurig wetenschappelijk onderzoek
- getoetst aan de strengste Europese normen
- goedgekeurd na doorgedreven tests

 

Wat is bisfenol A?

Bisfenol (BPA) is een stof die met andere stoffen wordt samengevoegd om kunststoffen en harsen te maken. Bijvoorbeeld in polycarbonaat, een hoogwaardige vorm van hard plastic. U vindt polycarbonaat (en dus BPA) onder meer in producten om voedsel te bewaren of te vervoeren, zoals babyflesjes, bekers, ... Epoxyharsen aan de binnenkant van blikjes met eten en drinken bevatten ook sporen van BPA. De stof kan in kleine hoeveelheden terechtkomen in het voedsel en de vloeistoffen die in de verpakking zitten.
Bron: European Food Safety Authority (EFSA), www.efsa.europa.eu.


Europese autoriteit: "Geen risico's voor BPA met huidige norm"

De European Food Safety Authority (EFSA) is de leidinggevende instantie op het vlak van voedselveiligheid. Ze publiceerde haar meest recente conclusies over BPA in januari 2015. De essentie: "De hoeveelheid BPA die vrijkomt volgens de normen van vandaag, houdt geen risico's in voor consumenten van om het even welke leeftijdsgroep. Ook niet voor ongeboren kinderen, kleuters en adolescenten."


De EFSA verstrengde tegelijk die norm. De toelaatbare dagelijkse inname (of TDI, tolerable daily intake): een persoon mag per dag niet meer dan 4 microgram per kilo lichaamsgewicht opnemen. Vroeger ging het om 50 microgram. Hoe dan ook, de hoeveelheid BPA die vrijkomt uit voedsel, stof of cosmetica is nog altijd 3 tot 5 keer lager dan die nieuwe, bijzonder strenge Europese TDI.


Ontdek alle details op www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/bisphenol.htm.


Polycarbonaat zonder bisfenol A? Een mythe!

De richtlijn van EFSA is duidelijk: fabrikanten weten precies welke waarden veilig zijn en worden zelfs gerustgesteld.
Toch zijn niet alle producenten even transparant:
-Sommigen beweren dat hun polycarbonaat helemaal geen BPA bevat. Dat zou betekenen dat er minder dan 0,00000... procent van de stof in zit. Terwijl de realiteit is dat BPA-vrij polycarbonaat niet bestaat. Het is een mythe.
-Anderen overschrijden de Europese BPA-norm in hun producten, maar laten na om dat expliciet te vermelden.

 


Roltex speelt open kaart

Roltex deelt zijn certificaten met u op eenvoudig verzoek. Wilt u dus op safe spelen? Vraag dan aan iedere fabrikant zijn officiële testresultaten. Daarmee weet u voldoende.

 

Leg uw vragen over bisfenol A voor aan Roltex

Bij Roltex kiest u uw kunststof producten met een gerust hart. Ontdek ons volledig aanbod op de website.
Worstelt u toch nog met vragen over BPA? Contacteer ons dan via info@roltex.be*Het Frans Grondwettelijk Hof heeft op 17 september de Franse wetgeving met betrekking tot het verbod van Bisfenol A in contact met voedingswaren gedeeltelijk opgeschort

© 2018 Roltex